Oregon Teknoloji Hizmetleri

Hakkımızda

Asset 14Oregon NCTS scaled 1

Oregon, Global Lojistik Endüstrisine NCTS transit çözümleri sağlamak amacı ile 2011 yılında kurulmuştur.

Şirketimizin temel odak noktası, sınır ötesi taşımacılık ve gümrük işlemlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek için gelişmiş teknoloji tabanlı çözümler sunmaktır. Bu çözümler arasında en önemlisi, Oregon’un özgün tasarladığı ve sürekli olarak geliştirdiği NCTS (New Computerized Transit System) transit çözümüdür. Bu sistem, Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ve European Free Trade Association (EFTA) ülkeleri ile İngiltere, Sırbistan ve Kuzey Makedonya gibi gümrük idarelerine T (TR, T1, T2, T-) teminatlı gümrük transit beyanlarını ve AB Giriş Özet beyanlarını (ENS) çevrimiçi olarak sunabilen bir sistem sağlayıcısıdır. Bu sayede işletmeler, uluslararası taşımacılık süreçlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilirler.

Oregon’un sunduğu bu benzersiz çözüm, gümrük idarelerinde toplamda 200 milyon EURO üzerinde geniş bir teminat kapasitesi ile hizmet vermektedir. Şirketimiz, Türkiye, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Polonya ve İtalya gibi gümrük idarelerine doğrudan gönderebilmektedir. Ayrıca, diğer NCTS gümrük sistemlerine direkt olarak beyanlar iletebilmekteyiz.

Oregon, müşterilerine uluslararası lojistik operasyonlarını daha sorunsuz ve verimli hale getirme konusunda destek olmanın yanı sıra, filo yönetimi, izleme, konteyner kiralama alanlarında da üst düzey hizmet sunmaktadır. Şirketimiz, global ticaretin büyümesine katkıda bulunmak ve iş dünyasının karmaşıklığını azaltmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Vizyonumuz, lojistik sektöründe teknoloji ve inovasyonu bir araya getirerek sınır ötesi taşımacılığı daha güvenilir ve rekabetçi hale getirmek, müşterilerimize değer katmak ve uluslararası ticareti kolaylaştırmaktır.

Oregon Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Oregon, Türkiye, AB ve EFTA ülkeleri ile İngiltere, Sırbistan ve Makedonya, Birleşik Krallık gümrük idarelerine T ( TR, T1, T2, T-) teminatlı gümrük transit beyanlarını ve AB Giriş Özet beyanlarını (ENS) 7/24 on-line hazırlayıp gümrük idarelerine karşı teminat altına alarak sunabilen uçtan uca bir sistem sağlayıcıdır. Gümrük İdarelerinde toplam 320 Milyon TL kapsamlı teminat kapasitesi ile hizmet veren Oregon sistemi, Türkiye, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Polonya ve İtalya gümrük idarelerine doğrudan, diğer NCTS gümrük sistemlerine endirekt olarak beyanname sunabilmektedir.

Gerektiğinde evet. Oregon üyeleri kendi ofislerinden beyannamelerini hazırlayıp gönderebildikleri gibi, ilgili evrakları mail atmak suretiyle Oregon’dan da bu hizmeti 7/24 alabiliyorlar. Oregon evrakları mail yoluyla temin ettikten sonra, herhangi bir belge eksiği olmadığı takdirde genellikle 10 dakika içerisinde hazırlayarak kontrolünüze sunar. Onaya müteakip tescil numaranızı sistemde takip ederek gümrük sürecini başlatabilirsiniz.

Oregon üyeliği için taşıyıcı/forwarder, gümrük müşaviri ya da gümrük acenteliği şartı bulunuyor. Web sitemizde yer alan “Müşteri Bilgi Formu” nu doldurup tarafımıza göndererek süreci başlatabilirsiniz. Üyeliği uygun bulunan firmalar için ’’Müşteri Sözleşmesi’’ hazırlanarak iletilmektedir. Daha geniş bilgi almak için lütfen 0850 800 30 30 WhatsApp numaramızdan irtibata geçiniz. Üyelik için referans talebimiz olabilir.

1 Aralık 2012 tarihinden itibaren taraf olduğumuz Ortak Transit Sözleşmesi (OTS) çerçevesinde Avrupa Birliği ve EFTA ülkeleri ile Kuzey Makedonya, Sırbistan ve ülkemiz arasında gerçekleştirilen transit işlemlerinin yürütüldüğü rejimdir.

Türkiye gümrük bölgesi içerisinde başlayıp biten transit işlemleri için kullanılan rejimdir. Diğer bir ifade ile hareket ve varış gümrük idareleri Türkiye gümrük bölgesi içerisinde ise rejim ulusal transit rejimidir.

Türkiye’deki Ulusal Transit işlemlerinde verilen beyannameler için TR beyanname kısaltması kullanılır. Bir sınır kapısından (kara-hava-deniz sınır kapıları) bir iç gümrük idaresine, bir sınır kapısından bir serbest bölge gümrük idaresine, Bir sınır kapısından diğer bir sınır kapısına, Bir iç gümrük idaresinden diğer bir iç gümrük idaresine, Bir iç gümrük idaresinden Serbest Bölge gümrük idaresine, bir serbest bölge gümrük idaresinden bir sınır kapısına, bir antrepodan diğer bir antrepoya, bir geçici depolama yerinden diğer bir geçici depolama yerine serbest dolaşımda olmayan eşyanın transit işlemleri TR beyannamesi altında yapılır.

S.S.S

Sıkça Sorulan Sorular Sayfasına ulaşmak için tıklayın

Yardım lazım mı?