Giriş yap

İngiltere tarafına yapılan taşımalarda GVMS bildirimi zorunluluğu 1 ocak itibariyle başladı!

05.01.2022

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılacak olan Birleşik Krallık taşımalarında GVMS (Goods Vehicle Movement Service) uygulaması iki yönlü olarak zorunlu hale gelecek olup taşımacıların tüm işlemleri için hareket/çıkış limanına varmadan önce GVMS üzerinden GMR numarası (Goods Movement Record) almaları gerekmektedir. GMR yokluğu halinde araçlarınız gemiye kabul edilmeyecektir.

GVMS nedir?

· GVMS, eşyanızı Kuzey İrlanda ve Büyük Britanya (İngiltere, İskoçya ve Galler) içine veya dışına taşımak için Birleşik Krallık Hükümeti tarafından oluşturulmuş bir bilişim platformudur.

· Bu hizmet, birden fazla beyannameyi tek bir referansta bir araya getirir. Amaç, malların gümrükten geçişini hızlandırmaktır.

· Büyük Britanya’nın bazı limanlarında GVMS kullanılmamaktadır.

Kimler kullanmalı?

· Taşımacı iseniz ve bir AB limanına veya AB’den bir limandan mal taşıyorsanız, mallarınızı gümrükten geçirmek için bu sisteme kaydolmanız gerekmektedir.

Taşımacıların GVMS sistemini kullanabilmesi için aşağıdaki linkler yardımıyla sisteme kaydolmaları gerekmektedir. · GB EORI: https://www.gov.uk/eori · GB Government Gateway: https://www.access.service.gov.uk/registration/email · GVMS aktivasyonu: https://www.tax.service.gov.uk/customs-enrolment-services/gagmr/subscribe

Taşımalarınızda sorun yaşamamanız için yukarıdaki işlemleri tamamlamanızı veya sorun yaşıyorsanız süreçleri sizin adınıza tamamlayabilmemiz için tarafımıza bilgi vermenizi rica ederiz.

Birleşik Krallık taşıma süreçleri 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren aşağıdaki şekilde işleyecektir:

Birleşik Krallık Yönüne Taşımalar:

· Avrupa limanlarından gemiye binmeden önce GVMS sistemi üzerinden bir GMR numarası alınmalıdır. Şimdiye dek Oregon tarafından sizin adınıza yapılmakta olan bu işlem aynı şekilde yürütülmeye devam edecektir. Sürücünüzün/Firmanızın GMR durumu ile ilgili yönlendirmeleri takip etmesi gerekmekte olup Birleşik Krallık Gümrük İdaresi (HMRC) tarafından herhangi bir inceleme talebi (Inspection Required) yapılması durumunda ilgili varış limanında randevu oluşturulabilir. Limanın Dover, Holyhead veya Eurotunnel olması durumunda ise herhangi bir IBF noktasında randevu oluşturularak aracınızın belirtilen yere gitmesi ve bu muayene sürecini tamamlaması gerekmektedir. Bu sürece uyulmaması durumunda HMRC tarafından para cezası uygulanabilmesi olasıdır.

Birleşik Krallıktan Yapılacak Taşımalar:

· İhracat beyannamesi (EAD) ile taşıma yaptığınız durumlarda ihracat beyannamesi türünün “arrived” (EX-A) statüde olması halinde öncelikle GVMS üzerinden bu beyanname üzerinde bulunan UCR numarası ile giriş yapılarak GMR numarası üretilmesi ve GMR statüsünün beklenmesi gerekmektedir.

o GMR statüsünün “Inspection Required (İnceleme Gerekli)” durumunda olması halinde çıkış limanınız Dover, Holyhead veya Eurotunnel ise herhangi bir IBF noktasında kayıt oluşturarak aracınızın muayene için bu noktaya yönlendirilmesi gerekmektedir. Diğer limanlarda ise ilgili limanlardaki yerel gümrük otoritesine doğrudan başvuru gerekmektedir.

Bu sürecin tamamlanmadığı durumlarda aracınızın gemiye kabul edilmemesi olasıdır.

Bu süreç T1 sürecinden tamamen bağımsızdır. Muayene gereken durumlarda IBF ziyareti öncesinde T1’inizin de oluşturulması ve tescili aynı süreç içinde gerçekleştirilebilecektir.

o GMR statünüzün devama izin vermesi halinde (“No Inspection Required”) daha önceki işlemlerde olduğu gibi doğrudan T1 tescili sürecine devam edilebilecektir.

· EX-D statüsünde olan “pre-lodged” ihracat beyannameleri için GVMS süreci bulunmamaktadır, bu beyannamelerin serbest bırakılma süreci yalnızca ilgili gümrük idaresi tarafından yapılabilmektedir. İhracat beyannamesinin serbest kalması sonrasında T1 süreçlerinde yine herhangi bir fark bulunmamakta olup süreçlere eskiden olduğu gibi devam edilebilecektir.

Haberler ve duyurular Hepsini göster

19.06.2023

Transit çözümlerde öncü rolümüzü sürdürmeye devam ediyoruz.

Multimodal 2023 Nec Birmingham, lojistik sektöründeki lider firmaları, tedarikçileri ve nakliyecileri bir araya getiren...

31.05.2023

Oregon, Hataylı Depremzede Lojistikçilerin Yaralarını Sarıyor

Ülkemizi derinden yaralayan depremde zarar gören yurttaşlarımız için gösterilen seferberlikte, Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ...

12.06.2022

Multimodal 2022 Fuarında Yerimizi Aldık!

Sevgili Paydaşlarımız, Sizleri 14 – 16 Haziran 2022 tarihleri arasında Birmingham / İngiltere'de düzenlenecek olan Multimodal 2022'nin parçası olmaya davet ediyoruz.

05.01.2022

İngiltere tarafına yapılan taşımalarda GVMS bildirimi zorunluluğu 1 ocak itibariyle başladı!

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılacak olan Birleşik Krallık taşımalarında GVMS (Goods Vehicle Movement Service) uygulaması iki yönlü olarak zorunlu hale gelecek olup taşımacıların tüm işlemleri için hareket/çıkış limanına varmadan önce GVMS üzerinden GMR numarası (Goods Movement Record) almaları gerekmektedir. GMR yokluğu halinde araçlarınız gemiye kabul edilmeyecektir.

03.12.2021

Oregon Teknoloji Hizmetleri Logitrans 2021de sizlerleydi!

Standımızı ziyaret eden herkese teşekkür ederiz. Seneye görüşmek üzere.

05.04.2021

Oregon’dan Şirket Ortaklarına Pandemi’de Moral Hediyesi!

Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Antakya, Mersin ve Gaziantep’te yerleşik 120 ortağına cep telefonu hediye etti.

25.01.2021

Oregon Hizmet Ağını Genişletiyor!

Oregon Fleet Araç Takip Sistemiyle beraber Ticaretinizi Güvence altına alın!

14.01.2021

Brexit Hakkında...

Brexit Sonrası Transit ve Taşımacılık Uygulamaları

Oregon'un tüm yeniliklerden ilk siz haberdar olun.

Subscribe Subtitle