GiriÅŸ yap

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Covid-19 İçin Toplandı!

10.04.2020

Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Kurulu (DEÄ°K) 8 Nisan’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi online bir seminerde Covid-19 Salgınından Uluslararası Taşımacılık ve LojistiÄŸin Nasıl etkilendiÄŸi hakkında konuÅŸtu. Seminerin moderatörlüÄŸünü Deik Lojistik Ä°Åž Konseyi BaÅŸkanı Turgut Erkeskin üstlendi. Seminere Nail Olpak, Çetin NuhoÄŸlu, Emre Eldener gibi isimler katıldı.

 

Nail Olpak, herkesin endiÅŸeli olduÄŸunu ancak durumun ümitsiz bir durum olmadığını belirtti. Lojistik sektörünün ihracata devam ettiÄŸini belirten Olpak, bu dönemin sonunda sektörün yeniden ÅŸekilleneceÄŸini söyledi.

Çetin NuhoÄŸlu ise karayolu taşımacılığının her ÅŸartta çok önemli olduÄŸunu belirtirken, ülkemizin jeopolitik konumunun karayolu taşımacılığında avantajının büyük olduÄŸunu ekledi. NuhoÄŸlu, “SaÄŸlık için önemli tedbirler alınırken, taşımacılar için yeÅŸil hatlar oluÅŸturuldu. AB karayolunda taşımaların duraksamadan geçilmesi için de tedbirler aldı” diye konuÅŸmasına devam etti. Virüs sebebiyle alınan önlemlerden bahsederken NuhoÄŸlu, “Ocak ve Åžubat aylarında Kapıkule’den günlük 1.100 geçiÅŸ oluyordu. Bugün bu sayı 700’e düÅŸtü." diye belirtti. NuhoÄŸlu, ‘Åžoförlere test yapılmasını istediÄŸimizi belirttik’ ifadelerini kullandı.

Emre Eldener ise deniz taşımacılığında bazı sıkıntılar yaÅŸandığını ÅŸu ifadelerle anlattı; “Deniz taşımacılığında Çin’i gidemeyen satın alma ekipleri ÅŸubat ayında Türkiye’ye geldiler. Üretimin devam ettiÄŸini görünce Türkiye sipariÅŸlerini artırdılar. Ancak armatörler azalan konteyner trafiÄŸi nedeniyle seferlerini ve bazı limanlara uÄŸramayı kestiler ve boÅŸ konteyner gelmedi. Talep de artınca sevkiyatları ertelemek zorunda kaldık. Fiyatlarda navlunlarda yüzde 30 artış oldu. Yine de en az etkilenen sektör konteyner taşımacılığıdır. Türkiye’ye gelen gemilerde 14 gün karantina süresi var. Gemilerde ciddi bekleme maliyet çıkıyor.”

Haberler ve duyurular Hepsini göster

19.06.2023

Transit çözümlerde öncü rolümüzü sürdürmeye devam ediyoruz.

Multimodal 2023 Nec Birmingham, lojistik sektöründeki lider firmaları, tedarikçileri ve nakliyecileri bir araya getiren...

31.05.2023

Oregon, Hataylı Depremzede Lojistikçilerin Yaralarını Sarıyor

Ülkemizi derinden yaralayan depremde zarar gören yurttaşlarımız için gösterilen seferberlikte, Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ...

12.06.2022

Multimodal 2022 Fuarında Yerimizi Aldık!

Sevgili Paydaşlarımız, Sizleri 14 – 16 Haziran 2022 tarihleri arasında Birmingham / İngiltere'de düzenlenecek olan Multimodal 2022'nin parçası olmaya davet ediyoruz.

05.01.2022

İngiltere tarafına yapılan taşımalarda GVMS bildirimi zorunluluğu 1 ocak itibariyle başladı!

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılacak olan Birleşik Krallık taşımalarında GVMS (Goods Vehicle Movement Service) uygulaması iki yönlü olarak zorunlu hale gelecek olup taşımacıların tüm işlemleri için hareket/çıkış limanına varmadan önce GVMS üzerinden GMR numarası (Goods Movement Record) almaları gerekmektedir. GMR yokluğu halinde araçlarınız gemiye kabul edilmeyecektir.

03.12.2021

Oregon Teknoloji Hizmetleri Logitrans 2021de sizlerleydi!

Standımızı ziyaret eden herkese teşekkür ederiz. Seneye görüşmek üzere.

05.04.2021

Oregon’dan Şirket Ortaklarına Pandemi’de Moral Hediyesi!

Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Antakya, Mersin ve Gaziantep’te yerleşik 120 ortağına cep telefonu hediye etti.

25.01.2021

Oregon Hizmet Ağını Genişletiyor!

Oregon Fleet Araç Takip Sistemiyle beraber Ticaretinizi Güvence altına alın!

14.01.2021

Brexit Hakkında...

Brexit Sonrası Transit ve Taşımacılık Uygulamaları

Oregon'un tüm yeniliklerden ilk siz haberdar olun.

Subscribe Subtitle